Nilgün Büyükgökçesu
1950’de Çanakkalede doğdu. 1974’de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. 1976-1980 yılları arasında diş hekimi olarak çalıştı, 1989-1992 yılları arasında Güneş Yayıncılıkta, Moda Bölümünde editör olarak çalışmaya devam etti. 1993-1996 yılları arasında Tekofax’da pazarlama müdürlüğü yaptı ve daha sonra Lazer Medical Center (LMC)’da 2004’de emekliliğini alana kadar diş hekimi olarak çalıştı. Hareket Atölyesinin kuruluşundan beri toplulukla sahne çalışmaları yapmaya devam etmektedir.
Sibel Günsür
1940 Biga doğumlu Sibel Günsür, babasının subay oluşu nedeniyle Anadolunun çeşitli kentlerinde ilkokul ve ortaokulu okuduktan sonra Ankara Kız Lisesi’nden mezun olur. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Filolojisi Bölümünü bitirir. Sonrasında iki sene Almanya’da mütercim tercüman olarak çalışır ve yabancılar için Almanca hocalığı yapar. Türkiye’ye dönüşünden sonra İç İşleri Bakanlığı’nda mütercim tercüman olarak çalışır ve Alman Kültür Derneği, Polis Koleji ve Enstitüsünde Almanca hocalığı yapar. 1967-1985 yılları arasında İstanbul’da Beşiktaş Atatürk Deneme Lisesinde hocalığa devam eder. 1990-2005 yılları arasında da Boğaziçi Üniversitesinde Almanca hocalığı yapar ve yaş haddinden emekli olur. 1999 yılından itibaren Hareket Atölyesi Topluluğu ile sanatsal çalışmalarına başlamış ve halen devam etmektedir.
Leyla Okan
1958 İstanbul doğumlu Leyla Okan, 1989-95 yılları arasında Resim atölyesine devam ederek sanat tarihi çalışmaları yapar. 1996-2002 yılları arasında sanat tarihi ve felsefe disiplinlerinden beslenerek çağdaş sanat çalışmaları üretir. 2005’den itibaren görsel sanat alanında yaptığı araştırmaları modern dans, beden ve performans sanatı ile birleştirir. Hareket Atölyesi Topluluğu’na 2008’de katılır ve o günden beri toplulukta hem yaratıcı oyuncu-performansçı olarak yer alır hem de çalışmaların kostüm ve nesne tasarımlarını yapar. Leyla Okan, 1993-2011 yılları arasında çeşitli karma ve kişisel sergiler açmış, 2016 yılında İKSV 20. Tiyatro Festivali yapımlarından biri olan E.MÜLTECİ.COM’un kostüm ve nesne tasarımlarını yapmıştır.
Gülsu Okay
1957 de Devrek te doğdu. 1966 – 1992 tarihleri arasında Almanya da yaşadı. Darmstadt Fachhochschule für Architektur da İç Mimari ve Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Universitesinde Sosyal Pedagoji Bölümlerini bitirdi. Frankfurt şehrinde Tanz-und Theaterwerkstatt okulunda modern -çağdaş dans ve Ausdruckstanz (dışavurumcu dans) eğitimlerine katıldı . 1986 da Fe Reichelt tarafından kurulan Tanztheater Fe Reichelt topluluğunun yaratıcı bir üyesi olarak çalıştı. Sosyal Pedagoji mesleğinin yanında Tanz-und Theaterwerkstatt bünyesinde Tanztherapie Fortbildung eğitimini tamamladı. 1992 de Türkiye ye döndü. 1993 yılında İstasyon Sanat Merkezi nde Plastik Sanatlar eğitimine başladı ve çeşitli sergilerde yer aldı. Görsel Sanatlar alanında Sanat Tarihi-Felsefesi ve Çağdaş Sanat seminerlerine katılarak devam etti. 1999 yılında Zeynep Günsür tarafından kurulan Hareket Atölyesi Topluluğunun kuruluşundan itibaren yaratıcı bir üyesi olarak çalışmalarına devam etmekte.
Gizem Erman Soysaldı
Şubat 1984’de İzmir’de doğdu. 14 yaşında profesyonel olarak tiyatroya başladı, o yıllarda ‘Asiye Nasıl Kurtulur, Kadınlar da Savaşı Yitirdi, Ayı’ gibi birçok oyunda oynadı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye), Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. 2007-2009 arası Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda eğitim aldı. 2008’de Hareket Atölyesi’ne katıldı, ‘aHHval, Kül-Kadın, Ruhiye, İadesiz Taahhütsüz, Açık Pencere, Julie’ yer aldığı oyunlardan bazılarıdır. 2011’de uluslararası bir yapım olan ‘İstanbul Aku Datang’da konuk oyuncu olarak sinema kariyerine başladı. 2012’de ‘ F Tipi Film’de wernicke-korsakoff hastası bir genç kadını canlandırdı. ‘Sürgün, Fremdkörper, Mahallenin Düğünü, Güzelliğin Portresi’ yer aldığı diğer filmler oldu. Melih Cevdet Anday’ın ‘İçerdekiler’ adlı oyunundan Hüseyin Karabey’in uyarladığı ve yönettiği filmdeki rolüyle Eylül 2018’de 25. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ‘Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandı. Televizyonda en son ‘Arka Sokaklar’ dizisinde yer aldı. 2014-2016 yılları arasında ‘Tel Dolap’ isimli bir programın hem yapımcılığını hem de sunuculuğunu yaptı. Ardından ‘ Teldolap Bir Kavanoz Mucize’ adlı kitabı Remzi Yayınevi’nden yayınlandı. 2016 yılında Hüseyin Karabey ile AsiFilm Atölyeleri’ni kurdu. Birlikte tasarladıkları sinema, film geliştirme ve kamera önü oyunculuk atölyelerinin aynı zamanda koordinatörlüğünü de yapmaktadır. Tiyatro, sinema ve televizyon alanlarında yaratıcı süreçlere devam etmektedir.
Deniz Yamanus
1948 Yılında İstanbul’da doğan Yamanus, 1966 Yılında Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Aynı yıl girdiği Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde 1983 Yılına kadar solist olarak görev aldı. 1968 – 1969 ve 1971 Yıllarında Dame Ninette de Valois’in davetlisi olarak Londra’da Royal Bale Okulu’nda yaz çalışmalarına katıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde “Muhteşem Süleyman” sergisi çerçevesinde “Hurrem Sultan” balesindeki Gülbahar rolüyle, Hong Kong Asya Dansları Festivalinde, Bulgaristan ve Kıbrıs turnelerinde dans etti. 1983 Yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesine katıldı. Bir çok eserin solist çalıştırıcılığını, koreograf Geyvan Macmillen ve Oytun Turfanda’nın asistanlığını yaptı.Halen sorumlusu olduğu Oytun Turfanda’nın eserlerini Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Mersin Devlet Opera ve Balelerinde sergilemektedir. Ayrıca eserleri yurt dışında da sergileme imkanı buldu. 1987 – 89 / 2009 – 2013 Yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde Başöğretmen olarak idari görevde bulundu.
Ece Ulutan Yüceil
1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1999’da İtalyan Lisesi ile Özel Yıldız Alpar Bale Okulu’ndan eş zamanlı olarak mezun oldu. Yedi yıl boyunca Yıldız Alpar Bale Okulu’nda eğitmen olarak çalıştı. Binnaz Dorkip, Selçuk Borak ve Aysun Aslan’ın koreografilerinde dans etti. Yükseköğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümünde tamamladı. 2001-2003 yılları arasında Tanju Yıldırım’ın Arjantin tangosu derslerine devam etti ve çeşitli gösterilerde yer aldı. 2006 ve 2007 yıllarında Aspat Dans Platformu’na katıldı ve Deniz Alp, Ayfer Zeren, Uğur Seyrek gibi değerli eğitmenlerden dersler aldı. 2005-2011 yılları arasında Cem Ertekin yönetimindeki Çağdaş Bale Topluluğu’nda aktif bale ve sahne çalışmalarını sürdürdü. 2010 Avrupa Kültür Başkenti-Dans Platformu kapsamındaki Yerel Seçki’de, Handan Ergiydiren’in ‘Keşke Bir Masada Oturabilseydik’ adlı koreografisinde Emre Olcayla sahne aldı. 2000 yılından beri daimi olarak bale öğretmenliği yapan Ece Ulutan 2009’da Esra Akyatan ile ‘Kii3dört Bale, Dans ve Müzik Kursu’ nu kurdu. Halen sahne çalışmalarını da sürdüren Ece Ulutan, kii3dört’te ve çeşitli kurumlarda dans ve beden perküsyonu eğitmenliği, çocuklarla yaratıcı resim ve video çalışmaları da yapmaktadır. 2003 yılında katıldığı Zeynep Günsür yönetimindeki Hareket Atölyesi Topluluğuyla halen çalışmakta ve sahne almaktadır.
Zeynep Günsür Yüceil
1968 Yılında İstanbulda doğan Zeynep Günsür Yüceil; lisansını 1989’da Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra, Hindistan / Delhi üniversitesi’nde gösteri sanatları ve kültür üzerine araştırma çalışmaları yapar. 1995 yılında Londra Middlesex Üniversitesi Gösteri Sanatları Bölümü’nden yüksek lisans derecesini alıp, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde doktorasını tamamlar. Halen Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünde ve Film ve Drama YL Programında ders vermeye devam etmektedir.Türkiye’de Çağdaş Gösteri Sanatları Girişimi Derneği’nin kurucuları arasında yer almış ve yönetim kurulunda çalışmıştır. Hareket ve bedenle ilgili çalışmalarına, 1986 yılında Geyvan McMillen’la başlayan Günsür, Boğaziçi Modern Dans Klübü’nü kurup, mezun olana kadar koreografi çalışmaları yapmıştır.1991 yılında, arkadaşları ile birlikte Yeşil Üzümler Hareket Tiyatrosunu oluşturup, projeler üreten Günsür, 1999 yılından beri kurucusu olduğu Hareket Atölyesi Topluluğu ile farklı yaşlar ve altyapılardan gelen bir ekiple; hareket tiyatrosu alanında disiplinler arası bir anlayışla beden, hafıza, kurgu üzerine çalışmaktadır.
Hep Yakınımızda Olanlar
Kısmet Deniz Boro Polat
1987, Boğaziçi Üniversitesi Modern Dans Kulübünde başlayan çağdaş dans ve dans tiyatrosu tutkusu, anatomi ve araştırmaya dayalı yaratıcı beden çalışmaları ile devam etmiş, Eminönü Halk Eğitimi ve Kadıköy Gençlik Merkezinde çağdaş sahne sanatları eğitiminde bulunmuştur. Yeşil Üzümler Yenmez Zannetmiştik Dans Tiyatrosu, Hareket Atölyesi, Çağdaş Türk Dansı Araştırma Laboratuvarında performansa devam ettiği sırada beden bilinci ve yaratıcılık, hareket analizi dersleri ve Ar-Ge merakı nedeniyle akademik çalışmalara yoğunlaşmış ve İTÜ MİAM da Etno müzikoloji alanında YL tamamlayıp, atılana kadarki doktora sürecinde uluslararası konferanslara katılarak makaleler sunmuştur. Sahnede ve hayatta beden bilincine sahip olmanın kişiye sağlayacağı özgüven ve kendilik halinin ancak bedeni okumak ve dinlemekten geçtiğini paylaşmak ister.
Figen Evren
DİZEM kaftan
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları bölümünde lisans eğitimi alan Dizem Kaftan, beden ve hareket eğitimini Kanada’nın Montreal şehrinde L’ecole de Mim Omnibüs okulunda tamamladı. Yüksek lisansını Kadir Has Üniversitesi’nde Drama bölümünde bitiren Kaftan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 11 yıldır Öğretim Görevlisi olarak; Ritim, Hareket ve Dans dersleri vererek görevine devam etmektedir. Kurucusu olduğu Clarity Pilates Stüdyo’
meral erdoğan
Meral Erdoğan, Mimarlık Lisans eğitimini İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi-İDMMA Mimarlık Bölümü’nde (İstanbul,1977), Yüksek Lisans eğitimini İDMMA Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nda (İstanbul, 1979), Doktora çalışmasını İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Programı’nda (İstanbul, 1986) tamamladı. 1980 yılında İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi-İDMMA, Kadıköy Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde eğitim ve araştırma çalışmalarına başladı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde ve Bilgisayar Ortamında Mimarlık Lisansüstü Programı’nda Sayısal Tasarım-Design Computing, Tasarım Araştırma-Design Research ve Tasarım Teknolojileri-Design Technologies alanlarında eğitim ve araştırma çalışmalarını yürütmektedir. 1999 yılında, her türlü bedenle, hareket/metin/ses/film/yer-mekan ilişkilerini ve sınırlarını araştıran Roxy/Nnacho Hareket Atölyesine katıldı.
Gamze İneceli
Gamze İneceli yemek kültürü araştırmacısı, eski bir lokantacı ve İstanbul’da yaşayan bir marka danışmanıdır. Berlin’de Stadt Land Fest, Markthalle Neun ve İstanbul’da YEDİ adında uluslararası yemek ve kültür programları küratörlüğünü yapar. Oxford’da gerçekleştirilen Yemek ve Yemek Pişirme Sanatı Sempozyumunun mütevelli heyetindedir ve bütün sempozyumların yemeklerini organize etmektedir. Sicilya’da gerçekleşen Cook the Farm programının kurucularındandır ve programın ilk uluslararası ortağı olarak Cook the Farm Türkiye’yi gerçekleştirmektedir. Gösteri sanatları alanında aldığı eğitim, yemekle ilgili projelerine fikir paylaşımı ve işbirlikleri bağlamında elektrikli bir heyecan katmaktadır.